VAIHE4

 

ESITTELY / PRESENTATION 

english

Kasvattajaesittelyssä Heli Kuukkanen & Kennel Ferdinan Snautseri-Pinseri-lehdessä 2 / 2008
image004

 

Koirat ovat aina olleet osa (nykyään hyvin suuri osa) elämääni.

Ollessani 6-vuotias vanhempani hakivat Mäntsälästä kääpiöpinserin narttupennun Cabinan, Pikun. Pikulla oli purentavika, joten näyttelyissä emme sen kanssa käyneet, mutta ihana terhakka seurakoira se oli.

 

Ollessani 15-vuotias sain ensimmäisen ikioman koirani. Se oli beaglenarttu Marisa, jonka kanssa kävin muutamassa näyttelyssä ja kävimme säännöllisesti toko-harjoituksissa (oli 80-luvun alussa aika harvinaista metsästyskoirarodun kanssa). Näyttelyistä saatin jopa yksi serttikin. Marisa jäi suureksi surukseni auton alle kolmevuotiaana, mutta näyttelykärpänen oli jo kerennyt puraista ja rakkaus koiriin syttyä.

 

MARISA

 

Marisa kuului metsästyskoirarotuun ja sitä ei voinut koskaan pitää ulkona irti, sillä se hävisi heti jäniksen jälkien perään. Sen vuoksi halusin seuraavaksi koirakseni rodun, jolla ei ole metsästystaipumuksia eli jonkun seurakoirarodun.

Selailtuani koirakirjoja löysin sieltä kuvan pippuri&suola-värisestä snautserista. Sillä oli koirakirjan kuvauksen mukaan kaikki ne ominaisuudet, mitkä koiraltani halusinkin: älykäs, rohkea, omistajalleen ehdottoman uskollinen ja koulutuskelpoinen.

Liityin heti Snautseri-pinserikerhoon ja parin vuoden päästä meillä oli ensimmäinen oma snautseri-tyttö, Mindy (FIN MVA Mihan Campari). Mindy saapui perheeseemme 2 kk:n ikäisenä ja valloitti heti sydämemme. Rotuvalintaa ei ole tarvinnut koskaan katua!

Snautseri on ehdottomasti meidän rotumme!

 

heli ja mindi

 

Kun Mindy oli noin vuoden ikäinen, hankin sille kaveriksi kerrynterrieri
Nonan (FIN MVA Blue Moonlight Nona). Nona oli suuri persoona, joka ei
loppujen lopuksi viihtynyt snautserilaumassa, joten se muutti
kolmevuotiaana ainoaksi koiraksi sukulaisperheeseen.

Mieheni hankki vuonna 1990 itselleen "oman koiran", saksanpaimenkoira Citan (Tacklake´s Fanetta) vähän niin kuin vahdiksi. Cita saapui 7-viikkoisena Kemistä. Tosipaikan tullen meidän "Cita-vahtikoira" pinkoi snautsereiden taakse piiloon. Cita menehtyi 10-vuotiaana kohtutulehdukseen.

nona

CITA_VEERA17


Asumme Villähteellä 15 km Lahdesta itäänpäin, maaseudun rauhassa. Hankittuani ensimmäisen snautserini, ei kasvatustyö ollut vielä mielessä. Mutta kun näyttelymenestystä alkoi pikku hiljaa tulla, syntyi ajastus yhden pentueen teettämisestä. Siitä se sitten kaikki alkoi.


Ensimmäinen pentue syntyi 1988. Tähän mennessä olemme kasvattaneet 21 pentuetta. Pentueita on harvoin ja harkiten. Ensimmäisestä pentueesta jäi kotiin FIN MVA Ferdinan Aradina-Beauty, Netta. Netalla oli kaksi pentuetta. Mindyn toisesta pentueesta jätimme kotiin FIN MVA KBSG Ferdinan B-Charming Girlin, Veeran.

 

Veera osoittautui hyväksi periyttäjäksi. Veeralla on kolme pentuetta. Sen jälkeläisistä on käynyt näyttelyissä 18 koiraa ja niistä 15 kpl on palkittu vähintään sa:lla!
Veeran pennuista Tara (FIN MVA Ferdinan Iza Drem Girl) jätettiin kotiin narttulinjaa jatkamaan.Sillä on ollut yksi pentue KANS&FIN&S&EST MVA Padre-Ziezo v.d.Vanenblikhoeven kanssa.

 

KANS&POHJ&FIN&S&N&EST MVA EST&LV&LT&BALT vMVA BALTVV-11-12 FinnSG SKBV Ferdinan Jazetta, Ella jätettiin kotiin siitä pentueesa. Ella oli haaveidemme täyttymys: kaunis koira, jolla oli ihana tempperamentti. Se oli VUODEN TULOKAS 2002, VUODEN
SNAUTSERI 2003, 2004, 2005, 2007 ja 2008, sekä VUODEN VETERAANI 2009.  Ellalla on ollut neljä pentuetta. 20 jälkeläistä on palkittu ERI:llä/SA:lla ja muotovalioita on 15 joista kansainvälisiä valioita 7 !!!!!!. Näillä tuloksilla on Ella osoittanut olevansa huippuperiyttäjä.

Ensimmäinen pentue on KANS&FIN&S&EST&LTU MVA Mihan Fagotin kanssa.  Ferdinan K-pentueessa on kolme muotovaliota, joista kaksi kansainvälistä. Ella on periyttänyt pennuilleen kaunista ulkomuotoaan ja vetäviä liikkeitään. Tulevaisuudessa yritämme saada säilymään Ellan erinomaisia ominaisuuksia linjassamme. 

Kotiin Ellan ja Fagotin pentueesta jätimme Helmin (Ferdinan Khalinda). Helmi oli kaunis, lyhyt upeasti liikkuva narttu, joka on KANS&POHJ&FIN&S&DK&EST&LV&LT&RU&BALT MVA EST&LT VMVA HEVV-13 sekä oli VUODEN TULOKAS 2005.

Ellan toinen pentue on MULTI CH Benamor de Verorichin kanssa. Tässä pentueessa on 6 muotovaliota, joista 3 kansainvälistä valiota. Pentueesta on viety uros Tanskaan ja yksi uros ja narttu Venäjälle.

 

Ellan kolmas pentue on KANS&S MVA Jetaime Talhi Majorforcen kanssa. Pentueessa on kolme muotovaliota, joista yksi kansainvälinen valio.

 

Ellan neljäs pentue on huippuperiyttäjä Casso´s Jalabertin kanssa. Ferdinan P-pentue on hyvin

tasainen ja saimme vakiinnutettua linjaamme upeat liikkeet. Pentueessa on kolme muotovaliota, joista kaksi kansainvälistä, mm. erikoisnäyttelyn kaksinkertainen BIS 1-voittaja Ferdinan Prinze Zandrian.

Tällä hetkellä kiertelemme näyttelyitä voitokkaan narttumme Irman (Ferdinan Titania) kanssa. Titania on mm. kansainvälinen sekä Baltian muotovalio. Irmalle on suunnitteilla ensimmäinen

pentue keväälle 2017 ja toivomme todella että seuraava sukupolvi perii emänsä erinomaisen

rakenteen sekä upeat liikkeet.

 

Jalostustyössämme jatkamme tulevaisuudessakin samalla hyvällä narttulinjalla.

Olemme tuoneet Venäjältä kaksi snautseria: Jehu (Ave Concorde Yahont) sekä Olga (FIN & EST MVA Ave Concorde Jacqueline).

Jehun olemme sijoittaneet lahtelaiseen perheeseen. Olga asustaa Elmerin kaverina Valkeakoskella.

Lisäksi olemme tuoneet uroksen Tsekeistä, Xtreme Pepper Grand Calveran, KANS & FI & S & EST & LT MVA EST & LT & RU JMVA.  Elmeri asustaa Valkeakoskella ja on osaomistuskoiramme.

 

Uusin tuontimme on narttu Tsekeistä, Robin Alarm Beskyd, joka on sijoituksessa Klaukkalassa.

Lucky on myös kansainvälinen muotovalio. Kotonamme asustaa tällä hetkellä kolme snautseria: Hilma (Ferdinan Sharinda), Irma (Ferdinan Titania) sekä Elli (Ferdinan Verdina).

577055_343574175713782_1721276507_n.jpg

Kotonamme on aina myös vanhoja koira, sillä periaatteemme
on, että vanhat koirat saavat elää luonamme niin pitkään kuin niillä
riittää elämäniloa eivätkä ne kärsi. Emme myöskään luovuta niitä
eläkepäiviä viettämään muualle. Mielestämme vanhojen koirien täytyy saada elää turvallisesti oman tutun perheen luona ihan loppuun asti.

prrr.jpg

Jos olet kiinnostunut snautserin pennun hankinnasta, meihin voi ottaa
yhteyttä puhelimitse tai
sähköpostitse, kerromme mielellämme lisää
koiristamme ja rodusta.

                                                                                 

 j0205361

Kennel Ferdinan 10.02.2018


ferdinan