VAIHE4


 

 Vuoden koira 2004 KANS & FIN & S & N MVA FinnSG FERDINAN JAZETTA, "Ella"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2005


© Heli Kuukkanen

http://personal.inet.fi/yhdistys/snautseri-pinseri/ella1.jpgella1prella2

Ferdinan Jazettan kasvattaja ja omistaja on Heli Kuukkanen Ferdinan-kennelistä. Heli kertoo Jazettan elämän vaiheista seuraavaa:

Mikä sai sinut valitsemaan juuri näyttelyt lajiksenne?

Koska perheessämme kasvatetaan snautsereita, oli itsestäänselvyys, että Ellaa esitetään näyttelyissä. Nykyään keskitymme Ellan kanssa lähinnä kansainvälisiin ja erikoisnäyttelyihin. Lisäksi suunnitelmissa on osallistua joihinkin ulkomaisiin näyttelyihin.

Kerro ihanin yhteinen reissunne

Tähän mennessä mieleenpainuvin reissumme on ollut viime lokakuussa tehty Norjan näyttelymatka. Fredrikstad on viehättävä kaupunki, yövyimme ihanassa viktoriaanisessa hotellissa ja unohtumattomaksi ja ihanaksi näyttelyreissun teki tietysti Ellan saama viimeinen CACIB kansainvälisen muotovalion arvoa varten. Reissu oli kaikin puolin onnistunut muutenkin ja huomasimme, että tärkeää ulkomaan näyttelyreissun onnistumiseksi on varata reissuun tarpeeksi aikaa, niin että on mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin kunnolla. Ei kannata yrittää ajaa liian pitkiä päivittäisiä ajomatkoja (1000 km on liikaa yhdelle päivälle).

Parhaat saavutuksenne

Ehdottomasti arvostan eniten erikoisnäyttelyiden VSP-voittoja 2003 ja 2004. Ja tietysti Vuoden Tulokas 2002, Vuoden Snautserinarttu 2003 ja 2004 voitot ovat huomattavia saavutuksia.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Snautserihan on mitä parhain harrastuskoira. Sen kanssa voi harrastaa ihan mitä tahansa.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Luonteeltaan Ella on hyvin ystävällinen ja iloinen hännänheiluttaja, joka rakastaa sekä ihmis- että koiralapsia. Sillä on ollut tähän mennessä kaksi pentuetta ja se on ollut esimerkillinen äiti pennuilleen. Ulkomuodollisesti Ellan vahvuutena on sen erinomainen rotutyyppi ja kauniit liikkeet. Heikkoutena ehkä se, että joskus ei näyttelykehä jaksa kiinnostaa ja silloin kehäesiintymiseen tarvittaisiin lisää virtaa.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ellan motivointikeino nro 1 on kyllä ihan pelkkä kehuminen ja kiitos. Sille on tärkeintä vuorovaikutus omistajan kanssa eikä sitä niinkään mitkään makupalat kiinnosta.

KANS & FIN & S & N MVA FinnSG FERDINAN JAZETTA "Ella"
synt.
26.5.2001
kasvattaja & omistaja Heli Kuukkanen, Villähde

Padre-Ziezo v.d. Vanenblikhoeve

Koen-Afra v d Vanenblikhoeve

Harky de Ludolphi

Affra Fan Friesche Adel

Ziezo-Tanja v.d. Vanenblikhoeve

Edelweiz Tagri Wood

Tanja

Ferdinan Iza Dream Girl

Radames-Praid-Konkord

Argenas's Greve Gustav

Bestia-Noel

Ferdinan B-Charming Girl

Jandumin Hasse

Mihan Campari

 

 


ferdinan